Rembrandt

Ter ere van het Rembrandt jaar hebben wij een wandeling samengesteld die je mee neemt langs het leven en de werken van de grootste schilder die Nederland ooit gekend heeft. 

 

Meld je nu aan voor de wandeling van dinsdag 30 april 10.00 uur. Deze gaat gegarandeerd door.


Rembrandt in Amsterdam

 

 

De wandeling start op zijn "eigen" plein. Dit centrale plein in hartje Amsterdam laat goed zien welke belangrijke plek Rembrandt inneemt in de stad. We vertellen het verhaal van het leven van Rembrandt.

 

Vanaf het moment dat Rembrandt in Amsterdam komt wonen, in 1631 vestigt hij zich hier definitief, kunnen we ook in zijn voetsporen treden. We zien de plekken waar hij gewoond en gewerkt heeft. Rembrandt heeft naast zijn beroemde schilderijen ook veel tekeningen en etsen gemaakt van Amsterdam en omstreken. We komen langs verschillende plekken die Rembrandt heeft getekend of geschilderd, laten de tekeningen daar zien en vertellen de verhalen die hij als schets op papier heeft gezet.

 

De rondleiding begint op het Rembrandtplein. We lopen naar de Jodenbreestraat waar het huis staat waar hij lange tijd heeft gewoond en waar nu museum het Rembrandthuis is gevestigd. Dan lopen we via een aantal mooie historische plekken richting het laatste huis van Rembrandt en staan we stil bij zijn laatste rustplaats in de Westerkerk.

 

De tocht duurt ongeveer 2,5 uur.

 

 

Uiteraard kunnen we deze tour op maat maken als er speciale wensen zijn.

 

Deze wandeling is een aanvulling op verschillende tentoonstellingen die dit jaar in de stad te zien zijn. Zo is er de overzichtstentoonstelling in het Rijksmuseum, een expositie in het Gemeente Archief en een tentoonstelling in het Rembrandthuis. Toegang tot de verschillende musea maken geen onderdeel uit van de wandeling, maar kunnen we uiteraard op verzoek wel inpassen. 

 

Kosten zijn € 25,-- p.p.

 

Neem contact op als je een afwijkende datum of tijd mee wilt. We denken graag met je mee en er is veel mogelijk.

 

Wandeling Datum
Rembrandt Donderdag 11 april 13.00 uur
Rembrandt  vrijdag 12 april 13.00 uur
Rembrandt Zaterdag 13 april 13.00 uur VOL
Rembrandt Zondag 14 april 13.00 uur VOL
Rembrandt Vrijdag 19 april 13.00 uur
Rembrandt Zaterdag 20 april 10.00 uur
Rembrandt Dinsdag 30 april 13.00 uur Gaat gegarandeerd door!
   

Reserveer nu. Let op! De reservering is nog niet definitief. Wij bekijken de beschikbaarheid en nemen binnen 24 uur contact met u op.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

"We hebben een topdag gehad. Veel nieuwe dingen geleerd over Rembrandt en bijzonder om de plekken te zien waar hij heeft gewerkt" L. Wanders