Rembrandt

Ter ere van het Rembrandt jaar hebben wij een wandeling samengesteld die je mee neemt langs het leven en de werken van de grootste schilder die Nederland ooit gekend heeft. 

 


Rembrandt in Amsterdam

 

 

We starten op zijn "eigen" plein. Dit centrale plein in hartje Amsterdam laat goed zien welke belangrijke plek Rembrandt inneemt in de stad. We vertellen het verhaal van het leven van Rembrandt.

 

Vanaf het moment dat Rembrandt in Amsterdam komt wonen, in 1631 vestigt hij zich hier definitief, kunnen we ook in zijn voetsporen treden. We zien de plekken waar hij gewoond en gewerkt heeft. Rembrandt heeft naast zijn beroemde schilderijen ook veel tekeningen en etsen gemaakt van Amsterdam en omstreken. We komen langs verschillende plekken die Rembrandt heeft getekend of geschilderd, laten de tekeningen en schilderijen daar zien en vertellen de verhalen die hij als tekening op papier heeft gezet.

 

Het leven van Rembrandt in Amsterdam kent hoge pieken en diepe dalen. We staan stil bij zijn glorie tijd aan de Jodenbreestraat, waar zijn huis en werkplek nog steeds zijn te bewonderen. Hier schilderde hij onder andere de wereldberoemde "Nachtwacht". Maar het is ook de plek waar de liefde van zijn leven, Saskia van Uylenburg stierf in het zelfde jaar. Dat was ook het begin van een neerwaartse spiraal voor Rembrandt, vooral zakelijk. Uiteindelijk gaat Rembrandt failliet en moet verhuizen naar de Jordaan. Vlak bij zijn huis daar, op de Rozengracht (dat er niet meer staat) is het einde van onze wandeling. Bij de Westerkerk, waar hij begraven is, staan we stil bij het laatste deel van zijn leven. Tijdens de tour tussen deze twee huizen zien we plekken die belangrijk waren in zijn leven, tekeningen, etsen en schilderijen.

 

De wandeling begint op het Rembrandtplein. We lopen naar de Jodenbreestraat waar het huis staat waar hij lange tijd heeft gewoond en waar nu museum het Rembrandthuis is gevestigd. Dan lopen we via een aantal mooie historische plekken naar het laatste huis van Rembrandt en staan we stil bij zijn laatste rustplaats in de Westerkerk.

 

De tocht duurt ongeveer 2,5 uur.

 

 

Uiteraard kunnen we deze tour op maat maken als er speciale wensen zijn.

 

Deze tocht is een aanvulling op verschillende tentoonstellingen die dit jaar in de stad te zien zijn. Zo is er de overzichtstentoonstelling in het Rijksmuseum, een expositie in het Gemeente Archief en een tentoonstelling in het Rembrandthuis. Toegang tot de verschillende musea maken geen onderdeel uit van de wandeling, maar kunnen we uiteraard op verzoek wel inpassen. 

 

Kosten zijn € 25,-- p.p.

 

 


Reserveer nu. Let op! De reservering is nog niet definitief. Wij bekijken de beschikbaarheid en nemen binnen 24 uur contact met u op.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

"We hebben een topdag gehad. Veel geleerd en iedereen deed fanatiek mee met het spel" L. Wanders