De oude stad

Ga mee op ontdekkingstocht door middeleeuws Amsterdam en luister naar de verhalen over het oudste stukje stad.

 


De verhalen van de oude stad 

 

De wandeling leid je door het oudste gedeelte van Amsterdam. We vertellen de verhalen van de tijd dat Amsterdam ontstond, de glorietijd in de 17e eeuw tot met de hedendaagse historie.

 

Van het ontstaan van Amsterdam is niet zo veel bekend. Amsterdam wordt het eerst genoemd als de "mensen die bij de dam in de Amstel wonen" tolrechten krijgen van graaf Floris V. Hierna wordt Amsterdam snel groter en welvarender, onder andere door de handel met Oost Europa. Het bloeiende stadje krijgt een heuse stadsmuur. Dit is het gedeelte van Amsterdam waar de tour doorheen loopt.

 

We laten de torens en de stadspoort zien die deel waren van de middeleeuwse muur rond de stad, doorkruisen het wereldberoemde wallengebied en gaan via die Dam in de Amstel naar het verstilde Begijnhof. De gids laat je de restanten van middeleeuws Amsterdam zien, maar we vergeten ook de recentere geschiedenis niet. Op de Dam bijvoorbeeld is het bekende monument natuurlijk ook onderdeel van de tour, maar ook het minder bekende oorlogsmonument ter ere van de slachtoffers van de schietpartij van 7 mei 1945.

 

De tour gaat door het oudste gedeelte van Amsterdam. We starten op de kop van de Zeedijk, richting de Waag, wandelen over de Wallen, via de Dam richting het Spui waar de tocht eindigt. De duur van deze tocht is ongeveer 2 uur.

 

Kosten zijn € 20,-- p.p.

 

Voor groepen kunnen we de game aanbevelen. 


Reserveer nu. Let op! De reservering is nog niet definitief. Wij bekijken de beschikbaarheid en nemen binnen 24 uur contact met u op.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

"We hebben een topdag gehad. Veel geleerd en iedereen deed fanatiek mee met het spel" L. Wanders