De Jordaan

Ga mee op ontdekkingstocht door de meest bezongen volkswijk van Nederland en luister naar de verhalen over dit oude stukje stad.


Wandeling door de Jordaan 

 

Deze beroemde Amsterdamse volkswijk is veel bezongen en onderwerp van boeken, films, series en toneelstukken. Het is dus ook logisch dat we deze wandeling beginnen op de plek waar de volkszangers vereerd worden. Vanaf daar gaan we verder de wijk in.

 

De Jordaan wordt vaak gezien als een wijk waar in het verleden alleen maar straatarme mensen in krotten woonden. Tijdens de tour zullen wij laten zien dat er ook hele mooie grachten zijn met bijbehorende mooie gevels. Hoewel er veel gesaneerd is in de wijk is toch nog veel moois te zien en is het oude gevoel overal nog voelbaar. Naast de mooie huizen en de verhalen die er bij horen zullen we ook een aantal hofjes bezoeken tijdens de tour waar de tijd stil lijkt te staan.

 

We starten op de Elandsgracht, lopen via de Westertoren verder de Jordaan in. We eindigen op de Westerstraat, waar gelegenheid is om nog een drankje te kunnen drinken na deze tocht, die ongeveer 2 uur zal duren.

 

Kosten zijn € 20,-- p.p.

  


Reserveer nu. Let op! De reservering is nog niet definitief. Wij bekijken de beschikbaarheid en nemen binnen 24 uur contact met u op.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

"We hebben een topdag gehad. Veel geleerd en iedereen deed fanatiek mee met het spel" L. Wanders