Brouwerijen van Amsterdam

We gaan op bezoek bij een aantal van de vele brouwerijen in Amsterdam en proven de smaak van de stad.

 


Brouwerijen van Amsterdam

 

Amsterdam kent een lange brouw geschiedenis en telt nu 49 brouwerijen. In het verleden was drinken van bier gewoon voor jong en oud. Het water was te vies om te drinken en door het brouwproces kon zonder gevaar bier gedronken worden. Dit was niet het bier wat we nu kennen en zeker voor de kinderen was het alcohol percentage zeer laag. Met het toevoegen van hop en het stabiliseren van de kwaliteit van het gist nam de pils een groot deel van de markt in. De laatste jaren is er een grote opkomst van speciaalbier dat regionaal wordt gebrouwen.

 

 We gaan een aantal van die brouwerijen bezoeken en krijgen zo een goede indruk van de verschillende soorten bier die in de stad gebrouwen worden. De wandeling gaat langs 4 van deze brouwerijen en daar proeven we de specialiteiten. Onderweg vertelt de gids de verhalen van de stad.

 

Inbegrepen zijn een proeverij bij een van de brouwerijen (kleine voorbeelden van meerdere biertjes van de brouwer) en een glas bier bij de andere. Bij een van de stops zal er ook een kaasplank geserveerd worden.

 

We starten bij Brouwerij het IJ en eindigen (lopend via het wereldberoemde wallengebied) bij Brouwerij de Prael.

 

Als optie is het mogelijk om een rondleiding te krijgen door een van de brouwerijen en zo het hele brouwproces te zien te krijgen.

 

v.a. € 42,50 p.p.

 

Minimale leeftijd van de deelnemers is 18 jaar. 


Reserveer nu. Let op! De reservering is nog niet definitief. Wij bekijken de beschikbaarheid en nemen binnen 24 uur contact met u op.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

"We hebben een topdag gehad. Veel geleerd en iedereen deed fanatiek mee met het spel" L. Wanders