Speciaal voor groepen: Leuke games

 

Heb je een familiefeest of zoek je een leuk event om met vrienden te beleven? Wij hebben leuke spellen bedacht die ideaal zijn voor groepen. We nemen je mee de stad in, maar naast de verhalen van de gids geven we je ook opdrachten mee. We laten jullie niet achter met een kaartje of een app, de gids blijft erbij, want ook de verhalen die de gids vertelt zijn deel van de oplossing.


JACO HEEFT HET NIET GEDAAN!

 

Wandeling door middeleeuws Amsterdam met misdaad mysterie

 

We lopen door het oudste gedeelte van Amsterdam. De gids vertelt de verhalen over de gebouwen en bezienswaardigheden die we tegenkomen. Vooraf hebben jullie informatie gekregen over een moord die in de gouden eeuw gepleegd is. Jaco wordt beschuldigd maar heeft het niet gedaan. Er zijn onderweg tal van aanwijzingen die jullie helpen om de echte dader te vinden. Daarbij worden jullie geholpen door een tijdloze mysterieuze getuige.

 

Welke groep vindt alle aanwijzingen, kraakt het mysterie en gaat er met de hoofdprijs vandoor?

 

Van het ontstaan van Amsterdam is niet zo veel bekend. Amsterdam wordt het eerst genoemd als de "mensen die bij de dam in de Amstel wonen" tolrechten krijgen van graaf Floris V. Hierna wordt Amsterdam snel groter en welvarender, onder andere door de handel met Oost Europa. Het bloeiende stadje krijgt een heuse stadsmuur. Dit is het gedeelte van Amsterdam waar de tour doorheen loopt.

 

We laten de torens en de stadspoort zien die deel waren van de middeleeuwse muur rond de stad, doorkruisen het wereldberoemde wallengebied en gaan via die Dam in de Amstel naar het verstilde Begijnhof. De gids laat je de restanten van middeleeuws Amsterdam zien, maar we vergeten ook de recentere geschiedenis niet. Op de Dam bijvoorbeeld is het bekende monument natuurlijk ook onderdeel van de tour, maar ook het minder bekende oorlogsmonument ter ere van de slachtoffers van de schietpartij van 7 mei 1945.

 

De wandeling gaat door het oudste gedeelte van Amsterdam. We starten op de kop van de Zeedijk, lopen over de Wallen, via de Dam richting het Spui waar de tocht eindigt. De duur van deze tocht is ongeveer 3,5 uur inclusief de tussenstop. Groepjes bestaan uit 3-4 deelnemers.

 

Inbegrepen:

- Ervaren gids die de wandeltocht begeleidt

- Boekjes met het verhaal en de vragen

- Tussenstop inclusief drankje

- Finish in een typische Amsterdamse kroeg, inclusief drankje

- Prijzen voor de winnaars

 

v.a. € 45,-- p.p. Minimaal 10 deelnemers


Leuk dat je met ons het mysterie wilt ontrafelen. Vul onderstaand formulier in en dan gaan we er een leuke dag van maken.

Let op! De reservering is nog niet definitief. Wij bekijken de beschikbaarheid en nemen binnen 24 uur contact met u op.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

"Wat een fantastische dag" Mandy Harmsen